Wie zijn wij?

Dayenne Wielheesen studeerde in 2010 als bassist af aan het conservatorium in Enschede. Ze heeft vele jaren ervaring als bassist en backing vocaliste in uiteenlopende bands en genres, van jazz tot metal, van dance tot funk. In de band Yellow Suitcase speelt ze naast bas en contrabas ook keys en percussie.

Joël Groen volgde de vooropleiding drums op het conservatorium in Enschede, maar besloot te kiezen voor de studie muziektherapie in Nijmegen. Daar studeerde hij in 2014 af. Als drummer en toetsenist deed hij veel ervaring op in verschillende bands.
Gedurende zijn studie werd zijn interesse gewekt voor andere instrumenten zoals de gitaar, ukelele, harp en accordeon.

Dayenne en Joël leerden elkaar kennen als bassist en drummer binnen de rockband The Awfuls. Niet veel later besloten ze de eigenwerk band Yellow Suitcase op te richten, waarbij Roos van den Broek de leadzang op haar neemt. Deze band kenmerkt zich door haar bijzondere bezetting en eigen sound. In 2014 bracht Yellow Suitcase het debuutalbum “Maze of Mind” uit.
Ondertussen componeerden Dayenne en Joël muziek voor de theatervoorstelling Dwaas, onder leiding van Caro Wicher. Binnen de voorstelling was sferische livemuziek een belangrijk element. Het stuk werd in 2011 meerdere malen uitgevoerd en wegens succes werd dit in 2012 herhaald op andere locaties.
In 2014 volgde opnieuw een theatermuziek-project. Ditmaal de grotere productie Hagasuzza Again (o.l.v. Caro Wicher en Jop Geven), waarbij spel, dans en muziek een belangrijke rol speelden. Dayenne en Joël componeerden wederom de muziek (bestaande uit liedjes, sfeermuziek en dansmuziek) en voerden deze met z’n 2en live uit gedurende de voorstelling.

DSC_1031_01